יום רביעי, 5 בפברואר 2014

הכנס הראשון לרפואה משלימה של בית הספר בריאה


מאת שרה בר אשר
מייסדת וראש בית הספר בריאה לרפואה

בית הספר בריאה, שפתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, הזמין את הציבור הרחב לטעימות מתוך עולם הרפואה המשלימה. כל אחת מחמש ההרצאות בכנס ארכה כחצי שעה. תשומת לב מיוחדת ניתנה גם לנושא הכיבוד שכלל מאכלים ומשקאות בריאים, כגון תמרים, בייגלה אפוי, מים מינרליים ותה.
את הכנס פתח בדברי תורה וברכה נשיא המכללה, הרב פרופ' נריה גוטל, שדן בשאלת זכותו של הרופא לרפא, ככתוב בפרשת השבוע: "רפוא ירפא". גב' שרה בר אשר, מייסדת וראש בית הספר בריאה, הרצתה על תעשיית המזון וערערה על מוסכמות מתחום המזון. הרצאתה דנה בשאלות כמו למשל האם כל מה שנמצא בלחם חייב להירשם על גבי האריזה? האם מלח דל נתרן הוא אכן בריא או שאולי מדובר במלח הגרוע ביותר? למה התבלינים המוגשים במסעדות ובבתי המלון עוברים הקרנה? גב' ענת פלמון לימדה מושגי יסוד מעולם הרפואה הסינית; גב' עדי יוגב לימדה כיצד צמחי המרפא יכולים לטפל במחלות חורף אצל ילדים; ד"ר אלי טופר לימד מושגי יסוד בהומאופתיה קלאסית ובהומאופתיה מודרנית; מר אברהם דהאן לימד על הקינמון וכיצד הוא שימש את הרופאים היהודיים מתקופת המשנה והתלמוד ועד ימי הביניים. הכנס הסתיים בהרמת כוסית לחיים, שהכין מר אברהם דהאן לפי מרשם עתיק המיוחס לעזרא הסופר. בכנס נכחו גם סמנכ"ל הכספים של המכללה, רו"ח אבי פריד, ודיקנית לימודי החוץ, הרבנית ד"ר לאה ויזל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה